Pl. "Java fejlesztő", "SAP tanácsadó", "Unix adminisztrátor"

Gépház blog
Ha szeretnél értesülni az ITHub-ot érintő legfrissebb változásokról, fejlesztésekről, akkor itt a helyed.

Tippek fizetési igényre, okosabb jelöltadatbázis

Gépház 2014. augusztus 4. ITHub

Figyelem! Ez a bejegyzés több, mint 6 hónappal ezelőtt született. Ez idő alatt számos fejlesztést eszközöltünk az ITHub-on, így a benne foglalt információk lehet, hogy hiányosak, vagy nem tükrözik hűen rendszerünk aktuális működését.

Ugyan jó ideje nem hallattunk már magunkról itt a Gépházban, de természetesen most sem tétlenkedtünk: szokásunkhoz hűen számos olyan változtatást eszközöltünk, melyek nyomán okosabb, és jobban használhatóbb lett az ITHub.

Javaslattétel a fizetési igényre

fizetési igény

Egy állás megpályázásának egyik legnehezebb pontja a megfelelő fizetési igény kitalálása, hiszen legtöbbször komoly fejtörésre készteti az álláskeresőket. A legtöbben kiegyeznének azzal, ha a munkáltatók mondanának egy keretet, és eleve ennek függvényében jelentkezhetnének egy adott pozícióra, ám ez a koncepció idehaza még nagyon távolinak tűnik. Épp ezért próbálunk némi segítséget nyújtani azzal, hogy az egyes állásokra történő jelentkezés során, rögtön a "Fizetési igény" mező alatt megjelenítünk egy ajánlott fizetési sávot, melyet az elvárt képességek, és tudásszint függvényében számítunk ki (azoknál az állásoknál, ahol jelenleg is elegendő információ áll rendelkezésre a számításhoz). Fontos megjegyezni, hogy nem az adott állásra eddig jelentkezettek fizetési igényének átlagáról van szó, hanem egy jóval komplexebb képletről, mely az idő előrehaladtával egyre pontosabb javaslatokat tud majd tenni.

UX optimalizálása

A felhasználói visszajelzésekre, és a folyamatos belső tesztjeinkre támaszkodva számos apró módosítást hajtottunk végre a felületen, melyek rendszerünk használhatóságát hivatottak javítani.

Profil részletesség

Szakmai profilotok összeállításakor ezentúl nem lesz kérdéses, hogy megadtatok-e vajon minden fontos információt magatokról: felhasználói fiókotokban egyértelműen, számszerűen jelezzük, hogy mennyire "erős" a profilotok, és milyen adatok megadásával javíthatnátok még a helyzeten.

ithub profile level

A közeljövőben tervezzük megteremteni az ITHub profillal történő jelentkezés lehetőségét is, mely megfelelő kitöltöttségi szint esetén feleslegessé, és csupán opcionálissá tenné a hagyományos, előre összeállított önéletrajzok csatolását a pályázatokhoz.

Fejlesztések a jelöltadatbázisban

ithub profil

Az elmúlt időszakban a legtöbb változás a hirdetői felületet érintette, hiszen a jelöltadatbázis szűrési lehetőségeinek bővítésén, és a listák exportálhatóságának megvalósításán túl számos, a hatékony csapatmunkát elősegítő fejlesztést eszközöltünk:

  • a jelöltek mappákba rendezhetőek
  • a szimpatikus szakemberek profiljai könnyedén megoszthatóak a kollégák között
  • a jelöltekhez megjegyzések fűzhetőek
  • továbbá a fenti események a cég hirdetői fiókkal rendelkező felhasználói számára követhetőek a jelöltekhez tartozó eseménynaplóban

Fontos kiemelnünk, hogy nem korlátozzuk az egy cégen belül hozzáféréssel rendelkező felhasználók számát, ezért a jelöltadatbázis fent felsorolt új funkcióit akár több munkatárs is használhatja egyidőben. Ezzel is igyekszünk egy olyan platformot létrehozni, mely valóban elősegíti a hatékony, és informatív csapatmunkát a toborzás során.

Továbbra is várjuk építő jellegű ötleteiteket, kritikáitokat, akár itt kommentben, akár ügyfélszolgálatunkon keresztül!

Címkék

Még nincs ITHub szakmai profilod?

Hozz létre egyet pár perc alatt, és csatlakozz a magyar IT karriercsomóponthoz!

Készítsd el szakmai profilodat!

Hasonló cikkek