Karrier blog
Karriertippek, tanácsok IT szakembereknek, megbízható forrásból.

Mit várnak el egy-egy adott IT pozíció betöltéséhez, és mi ezzel szemben a valóság?

Karrier 2015. március 31. Kóbor Ádám

Kíváncsiak voltunk, hogy az állások betöltéséhez kapcsolódó elvárások mennyire állnak összhangban az ilyen pozícióban dolgozók képességeivel, ezért összehasonlítottuk a keresletet a kínálattal: kiválasztottunk néhány tipikus munkakört, megnéztük, hogy melyik 10 kulcskompetencia tartozik hozzájuk, és ezek milyen gyakorisággal fordulnak elő azoknál, akik már el is helyezkedtek. Néhol egészen meglepő eredményeket kaptunk...

skills képességek informatika

A frontend fejlesztőknél a kereslet és a kínálat igazából egészen összhangban van, talán csak az lehet feltűnő, hogy erősebb natív JavaScript tudást várnának el a munkaadók, miközben az ilyen pozícióban dolgozók PHP-ban nyújtanak az elvártnál többet.

Az előzőhöz hasonlóan kiegyensúlyozott ábrát láthatunk, ha figyelembe vesszük, hogy a "Java", mint általános fogalom jelenik meg. Ennek oka az erőforráshiányban keresendő: tapasztalt Java fejlesztőt már régóta nehezen találnak maguknak a cégek, ezért sokszor nem is részletezik a technológiai elvárásokat, egy-egy állás betöltéséhez elég a core Java tudás. Ugyanakkor még így is megmutatkozik, hogy a J2EE hiánykompetenciának számít a magyar munkaerőpiacon, melyet ügyfeleink visszajelzései is megerősítenek.

Ennél a grafikonnál sem kell sokáig gondolkodnunk az eltérés okán: a PHP-vel kapcsolatosan van egy közkeletű - és egyébként nem alaptalan - vélekedés, mely szerint meglehetősen sok önjelölt, programozási alapismeretekkel nem feltétlenül rendelkező frontendes szakember praktizál fejlesztőként (akinek nem inge...). Sajnos ez az ábrán is jól látszik, a frontendhez kapcsolódó technológiákban erősebbek a PHP fejlesztőként dolgozó szakemberek, természetesen a backend fejlesztéshez tartozó skillek (PHP, SQL, OOP) rovására.

Szintén zenész. A kép itt is magáért beszél, a .NET fejlesztésen belül két nagy hiánykompetencia van: az egyik az ASP.NET tapasztalat, a másik pedig az MS SQL-ben való jártasság. Számtalan helyen sújkolják a fejlesztőkbe, hogy SQL tudás nélkül fabatkát sem ér a tapasztalatuk, arra azonban mi sem számítottunk, hogy ez pont a .NET-nél fog a legjobban kijönni.

A C/C++ fejlesztőknél az agilis módszertanok (régebbi technológiáról beszélünk, talán ez indokolja ezt az eltérést), és a Linux/Unix környezetek mélyebb ismerete merülhet fel hiányosságként, valamint meglepő az SQL, mint kompetencia felülreprezentáltsága a kínálati oldalon.

Ha hihetünk a számoknak, akkor Magyarországon jelenleg alapvetően programozói múlttal rendelkező, az agilis módszertanokban kevésbé jártas szakemberek dolgoznak projektmenedzser jellegű munkakörben, a keresleti oldal viszont ennek majdnem a szöges ellentétét mutatja. Érdekelne bennünket, hogy Ti mit gondoltok erről, mert az eddigi személyes tapasztalataink ezt csak részben támasztották alá.

A statisztika alapján a szoftvertesztelőknél a legégetőbb probléma az automatizált tesztelési módszerek, valamint - a C fejlesztőkhöz hasonlóan - a Unix/Linux környezetek ismeretének hiánya. Továbbá nem elhanyagolandó, hogy míg korábban az ISTQB vizsga megléte csupán előnynek számított egy pozíció megpályázásakor, mostanra egyre több helyen alapfeltétel.

A végén elérkeztünk a majdnem tökéletes harmóniába :) Úgy tűnik, hogy a rendszer-, illetve alkalmazásüzemeltetőknél szinte teljes összhangban van a kereslet a kínálattal. Azért csak szinte, mert az azért jól látszik, hogy a kínalati oldalon némi hiány mutatkozik az Oracle-ben jártas szakemberekből.

Címkék

Hasonló cikkek