Pl. "Java fejlesztő", "SAP tanácsadó", "Unix adminisztrátor"

Gépház blog
Ha szeretnél értesülni az ITHub-ot érintő legfrissebb változásokról, fejlesztésekről, akkor itt a helyed.

Kösd össze Te is a Stack Overflow fiókod az ITHubbal!

Gépház 2015. augusztus 11. ITHub

Figyelem! Ez a bejegyzés több, mint 6 hónappal ezelőtt született. Ez idő alatt számos fejlesztést eszközöltünk az ITHub-on, így a benne foglalt információk lehet, hogy hiányosak, vagy nem tükrözik hűen rendszerünk aktuális működését.

Júniustól már minden ITHub felhasználónak lehetősége nyílik arra, hogy az egyes munkahelyeihez, projektjeihez is megadja az alkalmazott kompetenciáit, ezzel egy részletesebb, súlyozott profilt létrehozva rendszerünkben. A témában bőven rejlik még potenciál, ezért következő lépésként lehetővé tettük, hogy összekössétek az ITHub fiókotokat a Stack Overflow-val, beimportálva onnan a különböző témákban született kérdéseitek, és válaszaitok után járó pontjaitokat. Lássuk, hogyan működik a dolog...

ithub stackoverflow

Hogyan tudok kapcsolódni?

Az összekötésre több helyen is (fiókod kezdőoldalán, a profilod szerkesztőfelületén, illetve a profilvarázslóban) biztosítunk lehetőséget a fiókodba történő belépést követően, most a legegyszerűbbet fogjuk bemutatni. A fiókod kezdőoldalán a profilképed alatt minden bizonnyal találni fogsz egy ilyen gombot:

ithub stackoverflow

Nem kell mást tenned, csupán kattints rá, átirányítunk a Stack Exchange oldalára, ahol authentikálnod kell magad az ottani adataiddal. Ha ez megvan, akkor a többi már a mi dolgunk. Az összekötés, és a pontjaid importálása teljesen automatikusan történik, ha minden rendben volt, akkor ezt követően a profilod szerkesztőfelületére továbbítunk, ahol rögtön át is tekintheted az összekötés eredményét:

ithub stackoverflow

Mit csinálunk a háttérben?

Megkérdezzük a Stack Overflow API-jától, hogy milyen témákban (tagek) hány pontot gyűjtöttél eddig. Ezután megpróbáljuk ezeket a tageket összepárosítani a mi rendszerünkben lévő kompetenciákkal. Ha egyezést találunk, akkor ezeket a pontokat feltüntetjük az ITHub profilodon is.

Hogyan alakulnak ki az ITHub profilon szereplő pontok a kompetenciáknál?

Ennek megértéséhez hasznos lesz először áttekinteni a következő képet:

ithub stackoverflow

Az egy adott kompetenciánál megjelenő pontszám a következőképpen tevődik össze:

  • Ha az adott kompetencia szerepel a kulcskompetenciáid között, az 1 pontot ér.
  • Megnézzük, hogy a munkahelyeiden mennyi ideig foglalkoztál egy-egy kompetenciával, és minden év után jóváírunk újabb 1 pontot.
  • Ha Stack Overflow-n is aktív voltál egy adott témában, akkor minden ottani pontod alapján kapsz 0.1 ITHub pontot.

Mi van, ha nincsenek tagjeim a Stack Overflow-n?

Aggodalomra semmi ok, ha most nem is tudtunk importálni adatokat a Stack Overflow-ról (mert egyáltalán nincsenek még ott pontjaid, vagy nem tudtuk őket összepárosítani a mieinkkel), a jövőben akkor is újrapróbálkozunk bizonyos időközönként. Ez azt jelenti, hogy ha aktívan használod az ottani fiókodat, akkor a változások nálunk is megjelennek majd.

Na jó, de miért jó ez az egész?

Azért, mert a szakmai közösségekben betöltött aktív szerep egyre több munkaadónál jelent előnyt a felvételi folyamat során. Az olyan fórumokon pedig, mint amilyen a Stack Overflow is, a felhasználók egymás tudását validálják az által, hogy szavaznak a feltett kérdések, és az azokra adott válaszok hasznosságára. Az így megszerzett pontokat megjelenítve az ITHub profilodon, előnyös képet alakíthatsz ki magadról anélkül, hogy barokk körmondatokban fényezned kellene a saját tudásod.

Címkék

Még nincs ITHub szakmai profilod?

Hozz létre egyet pár perc alatt, és csatlakozz a magyar IT karriercsomóponthoz!

Készítsd el szakmai profilodat!

Hasonló cikkek