Pl. "Java fejlesztő", "SAP tanácsadó", "Unix adminisztrátor"

Gépház blog
Ha szeretnél értesülni az ITHub-ot érintő legfrissebb változásokról, fejlesztésekről, akkor itt a helyed.

Ízelítő a funkciókból - 4. rész: A hirdetések szűrése

Gépház 2013. október 29. ITHub

Figyelem! Ez a bejegyzés több, mint 6 hónappal ezelőtt született. Ez idő alatt számos fejlesztést eszközöltünk az ITHub-on, így a benne foglalt információk lehet, hogy hiányosak, vagy nem tükrözik hűen rendszerünk aktuális működését.

Gyakori, és bosszantó probléma, hogy egy általános állásportálon keresgélve a szabadszavas keresés irreleváns találatokat ad, a tényleges kulcsszavakra (pl. Java, PHP, Oracle...) pedig nem lehet hatékonyan szűrni. Lehet ezt azonban máshogy is csinálni.

Az ITHub legfontosabb elemei a korábban már említett kompetenciák. Fontos szerepük van, amikor valaki meghirdet egy pozíciót, és megadja, hogy milyen képességek szükségesek az állás betöltéséhez, hiszen később ezekre törzsadatként tudtok szűrni. Ezzel garantálható, hogy minél kevesebb irreleváns hirdetéssel találkozzatok, rögtön az első keresési szempont felvétele után.

Lehetőségetek lesz szűkítő (egy kategória feltételei között ÉS kapcsolat van), vagy részletes keresést (VAGY kapcsolat) indítani. Szűrési szempont lehet többek között a már említett kompetencia, az elvárt nyelvtudás, a hirdető cég, a munkavégzés helye, és a távmunka lehetősége is. A megadott keresési szempontok alapján létrehozhattok ún. "állásfigyelőket" is, de ezekről majd később... :)

Címkék

Még nincs ITHub szakmai profilod?

Hozz létre egyet pár perc alatt, és csatlakozz a magyar IT karriercsomóponthoz!

Készítsd el szakmai profilodat!

Hasonló cikkek