Pl. "Java fejlesztő", "SAP tanácsadó", "Unix adminisztrátor"

Gépház blog
Ha szeretnél értesülni az ITHub-ot érintő legfrissebb változásokról, fejlesztésekről, akkor itt a helyed.

Indulás

Gépház 2013. október 23. ITHub

Figyelem! Ez a bejegyzés több, mint 6 hónappal ezelőtt született. Ez idő alatt számos fejlesztést eszközöltünk az ITHub-on, így a benne foglalt információk lehet, hogy hiányosak, vagy nem tükrözik hűen rendszerünk aktuális működését.

Az egész úgy kezdődött, hogy két informatikus közel egyidőben úgy döntött, új lehetőségek után néz az álláspiacon, ezek lennénk mi. Gyakran hallani ugyan, hogy Magyarországon az informatikusok elhelyezkedési lehetőségei kiválóak, ami jórészt igaz is, hiszen az információtechnólogiai állások a magyar munkaerőpiac jelentős hányadát teszik ki. Ennek ellenére azzal szembesültünk, hogy nincs egy olyan hely a weben, amit jó kiindulópontnak tekintenénk, amikor IT területen munkahelykeresésre adjuk a fejünket. Úgy gondoljuk, az eddigi ilyen jellegű kezdeményezések minőségileg nem ütik meg a megfelelő szintet, és nem aknázzák ki a tematikus IT karrierportálokban rejlő lehetőségeket.

Ebből az elhatározásból született meg az ITHub, amivel a hosszútávú tervünk az, hogy idővel felépítsük Magyarország első számú IT karrierportálját. A célunk első körben az volt, hogy létrehozzuk az alapokat - egy jól átlátható, több szempont alapján is hatékonyan kereshető állásadatbázist - , amire a későbbiekben további szolgálatásokat építhetünk. Az előremutató fejlesztésekből néhánnyal már az induláskor találkozhattok, ilyen például a kompetencia alapú keresés, valamint a LinkedIn integráció, melynek segítségével az álláskeresők importálhatják LinkedIn-es adataikat, gördülékenyebbé téve a rendszer használatbavételét. Sok-sok tervünk van, melyekből reméljük, minél többet sikerül megvalósítani, és arra is számítunk, hogy látogatóinktól, partnereinktől számos ötletet, visszajelzést kapunk az oldal fejlesztésére vonatkozóan.

Természetesen az állást keresőknek sem kell már sokat várniuk, november 4-től ők is birtokba vehetik az oldalt.

Nem igazán szeretnénk szaporítani a szót, reméljük, minél többen találjátok majd hasznosnak az oldalt, és persze mindenképpen érdemes ezt a blogot folyamatosan figyelni, mert főként itt fogunk beszámolni minden jelentős, érdekes, vagy kevésbé jelentős és kevésbé érdekes dologról, ami az ITHubot érinti.


Farkas Gábor & Kóbor Ádám
Az ITHub alapítói

PS: Megtaláljátok az ITHubot Facebookon, Twitteren, kövessétek, lájkoljátok, meg mindent, amit ilyenkor szokás :)

Címkék

Még nincs ITHub szakmai profilod?

Hozz létre egyet pár perc alatt, és csatlakozz a magyar IT karriercsomóponthoz!

Készítsd el szakmai profilodat!

Hasonló cikkek