ITHub

IT szakember vagy? Kell egy jó önéletrajz 10 perc alatt? Megmutatjuk, hogyan lehetséges.

IT szakember vagy? Kell egy jó önéletrajz 10 perc alatt? Megmutatjuk, hogyan lehetséges.
Kóbor Ádám
Kóbor Ádám
| ~3 perc olvasás

A különböző hazai állásportálokon található önéletrajz-generátorokkal lassan Dunát lehetne rekeszteni, mégsem kiált fel az ember a végeredményt látva, hogy "EZ IGEN, EZ KELL NEKEM!". Miért? Erre keressük a választ, és megmutatjuk azt is, hogy miért jó, ha nálunk készíted el online önéletrajzodat.

ITHub online önéletrajz

A bevezetőben említett generátorok legtöbbje egy csúnyán megformázott Word - rosszabb esetben PDF - dokumentumot állít elő, amit le kell mentenünk, aztán meg figyelni minden egyes "használatkor", hogy biztosan a friss verziót csatoljuk levelünkhöz. Ha ettől eltekintünk, még akkor is ott van a kompetenciák kérdése: technológiai területen sokkal fontosabb a különféle skillek párbetűs rövidítéseinek feltüntetése, mint az, hogy milyen konferenciákon jártunk életünkben, vagy melyik nyelviskolában szereztük középfokú angol nyelvvizsgánkat.

Miért érdemes ITHub profilt létrehozni?

  • Egyszerű, letisztult, ennyire
  • Rendezett formában adhatod meg technológiai tudásod
  • Megadhatod a személyes portfóliód, vagy a nyilvános repository-d elérhetőségét
  • Bárkivel megoszthatod egy URL-en keresztül
  • Reszponzív: asztali gépen, tableten, mobilon, mindenhol jól néz ki
  • Segítségével személyre szabott állásajánlatok közül válogathatsz

A következő néhány lépésben azt mutatjuk be, hogyan tudod kb. 10 perc alatt létrehozni online önéletrajzodat az ITHubon:

1. Regisztráció, belépés

Amennyiben még nem regisztráltál rendszerünkbe, akkor ezt itt tudod megtenni, háromféle módon: email címeddel, vagy LinkedIn, esetleg Facebook fiókoddal. Mi a LinkedIn-t ajánljuk, mert így rögtön egy csomó információt be tudunk importálni, és nem kell bíbelődnöd a gépeléssel.

Ha a regisztráción túl vagy, és nem léptél még be, akkor itt az ideje.

2. Profil szerkesztése, fotó feltöltése

ITHub online önéletrajz

Belépést követően a nyitóoldalon rögtön - százalékosan - láthatod, hogy profilod jelenleg mennyire részletes. A menüben a Profilom pontot kiválasztva tudod szerkeszteni az adataidat, valamint itt publikálhatod önéletrajzodat, ha elkészültél.

ITHub online önéletrajz

Rendszerünk intelligensen figyelmeztet, hogy milyen információk megadásával tudod javítani profilod minőségét.

A más portálokon is megtalálható adatkörök kitöltésén túl a legfontosabb a képességeid feltüntetése, melyet a Kompetenciák, nyelvtudás fülön tehetsz meg.

ITHub online önéletrajz

3. Előnézet, publikálás

Ha szívesen kipróbálnád, hogyan is fog kinézni az önéletrajzod a végleges formájában, akkor az Alapadatok fülön, a profilképed alatt található Előnézet funkcióval teheted ezt meg. Nyugi, a nyilvánosan elérhető önéletrajzodon adatvédelmi okokból nem jelenítjük meg az elérhetőségeidet.

ITHub online önéletrajz

Amennyiben úgy gondolod, hogy profilod megérett a publikálásra, akkor a Profilom publikus checkbox bejelölésével teheted nyilvánossá. Mentés után ezen a helyen jelenik meg az az URL is, melynek ismeretében online önéletrajzodat bárki megtekintheti.