ITHub

Három tech iroda, ahol bármelyikünk szívesen dolgozna

Három tech iroda, ahol bármelyikünk szívesen dolgozna
Farkas Gábor
Farkas Gábor
| ~2 perc olvasás

A technológiai cégek a kezdetektől híresek voltak arról, hogy a hozzájuk szegődő dolgozók kiemelkedő minőségű munkakörnyezetben bontakoztathatják ki képességeiket. Ebben a cikkben három tech cég irodáját mutatjuk be röviden, akik valamilyen kreatív ötlettel még ebből az erős mezőnyből is kiemelkednek.

Airbnb

Az Airbnb 2008 óta segíti a felhasználókat privát szállások keresésében és kínálásában, így irodájuk is az utazás témáját állítja a középpontba. Egy nagy folyosó végén például a PanAm légitársaság régi logója látható, ami egykor a repülős utazás szinonimája volt.

A személyes munkaterületek az elvárásoknak megfelelően letisztultak és nagyok, azonban az épület kétségkívül legjobb helyiségei a meeting termek, amelyeket az Airbnb-n található konkrét hirdetések alapján alkottak meg. Alább például egy hong kongi lakásra, ill. egy berlini művészlakra hajazó irodát láthattok.

Facebook

A legnagyobb közösségi site rengeteg energiát és pénzt ölt új irodaházának megépítésére a Menlo Parkban. Az egyik kiemelkedő része az épületnek biztosan az étkező, ami egyrészt hangulatos, másrészt pedig óriási.

Itt is jellemzőek a nagy terek, és számos olyan elkülönített rész van kialakítva, ahol a dolgozók leülhetnek egy-egy gyors téma megvitatására.

Groupon

A kuponos oldal központja Chicagoban található, és a legegyedibbek között tartják számon. Az iroda egyik különleges helyisége a „Michael's Room“, amelynek külön sztorija van. A történet szerint a Groupon beköltözése előtt ebben a helyiségben élt Michael, és a cég dolgozói voltak olyan rendesek, és megengedték, hogy az iroda kialakítása után is megtarthassa lakóhelyét. A valóságban Michael persze egy kitalált szereplő, de ennek a kissé bizarr szobának a fenntartása jó poénokat szolgáltat a dolgozóknak.

Természetesen az iroda ezen kívül is minden igényt kielégít — tágas terek jellemzik, és megtalálható az elmaradhatatlan pingpong és csocsó is.

Magyarországon egyelőre úttörőnek számítanak azok a cégek, akik a fentiekhez hasonló munkakörnyezetet tudnak biztosítani, de már ezen a területen is tapasztalható előrelépés; reméljük, a jövőben ez még pozitívabb irányba változik.