ITHub

Ezek a fejlesztőcégek fizetnek a legjobban Magyarországon

Ezek a fejlesztőcégek fizetnek a legjobban Magyarországon
ITHub
ITHub
| ~2 perc olvasás

Természetesen mindenkit folyamatosan furdall a kíváncsiság, hogy melyik cégeknél lehet Magyarországon fejlesztőként a legtöbbet keresni. Ennek a megválaszolása azonban elég problémás, hiszen egyrészt az adatok nem nyilvánosak, illetve fejlesztő és fejlesztő között is jelentős különbségek vannak. Ennek ellenére azért megpróbáltunk nektek összerakni egy top tízes listát a Glassdoor adatai alapján.

Aki nem ismerné a Glassdoort, annak fontos megjegyezni, hogy ezen adatok önbevallásból származnak (mindegyik havi bruttó fizetés juttatások nélkül), amelynek a hátránya, hogy hajlamos felülreprezentálni a jobb fizetéseket. Ezt azonban valamelyest ellensúlyozza, hogy az adatbázisban bizonyos esetekben régebbi adatok is szerepelhetnek.

A nyilvánosan fellelhető adatok közül a "Software Engineer", "Senior Software Engineer", ill. "Software Developer" (és még néhány hasonló) pozíciómegnevezésekre szűrtünk, így ezekben az összesítésekben a junior fizetések (nagyrészt) nem szerepelnek. Íme a lista:

ithub
Create bar charts

A legjobb tízbe bekerült cégek közül igazi meglepetést a talán nem mindenki számára ismert Nuance nyújt, azonban érdemes megjegyezni, hogy ennél a cégnél nagyon kevés az adat — talán akár ki is hagyhattuk volna emiatt, de mégis úgy gondoltuk, érdekességként jobb szerepeltetni.

Ez a lista a korlátozott lehetőségek miatt persze se nem teljes, se nem pontos, de mégis jó iránytűként szolgálhat, ha nem is feltétlenül a konkrét összegeket, mint inkább a bérszínvonal meghatározását tekintve.