ITHub

Blogajánló: Informatikus leszek

Blogajánló: Informatikus leszek
Kóbor Ádám
Kóbor Ádám
| ~1 perc olvasás

Viszonylag friss szereplő az IT blogok mezőnyében az "Informatikus leszek...", melyen olyan fiatalok osztják meg tapasztalataikat másokkal, akik végzősként épp a felsőoktatás, és a versenyszféra határán egyensúlyoznak.
Milyen kihívásokkal kell szembenézniük azoknak akik tanulmányaik mellett vállalnak munkát az IT-szektorban? Milyen döntési helyzetekben találják magukat végzősként? Megfelelő-e az oktatás színvonala? Egy friss diploma tényleg a naprakész szakmai tudás záloga?

egyetem it karrier

A felsőoktatásból való kilépést követően bizonyára sokan nosztalgiázva gondolunk vissza a saját döntési helyzeteinkre, kihagyott lehetőségeinkre, elbaltázott vizsgáinkra, utolsó pillanatban összekapart kreditjeinkre, és néha talán még azon is rágódunk, hogy mit, és hányszor tehettünk volna másképp, jobban. Jómagam örültem volna egy olyan kezdeményezésnek, mint amilyen a bevezetőben is említett, végzős informatikusok által szerkesztett blog, ahol a versenyszféra és a felsőoktatás helyzetéről, illetve kettejük kapcsolatáról kaphatnak hiteles képet a témában érintettek.

A kulcsszó ugyanis tényleg a hitelesség, és ebben az Informatikus leszek élen jár: nem tanácsadóktól, hanem hús-vér egyetemistáktól értesülhetünk a szakdolgozatírás, és a pályakezdő álláskeresés nehézségeiről, az első állásinterjú kihívásairól, aktuális szakmai konferenciákról, hasznos szakirodalomról.

A potenciális témák száma végtelen, remélhetőleg minél többet kifejtenek a jövőben a srácok.