ITHub

8 remek kiegészítő a Chrome-hoz és a Gmailhez

8 remek kiegészítő a Chrome-hoz és a Gmailhez
Kóbor Ádám
Kóbor Ádám
| ~3 perc olvasás

Korábban már összegyűjtöttünk 15 kihagyhatatlan, fejlesztőknek, dizájnereknek szánt webes eszközt, melyek között szép számmal akadt böngésző pluginként is használható alkalmazás. Most kifejezetten a Chrome-ra és a Gmailre koncentrálva gyűjtöttük össze az általunk hasznosnak ítélt kiegészítőket.

chrome gmail böngésző kiegészítők

Pushbullet

pushbullet

A Pushbullet egy Chrome kiegészítő, csomó hasznos funkcióval. Egyrészt képes arra, hogy szinkronizálja a mobileszközeink vágólapját a számítógépünkével (és fordítva is), másrészt pedig a mobilon lévő értesítéseket (üzenetek, appok figyelmeztetései, stb...) is olvashatóvá teszi a gépünkön, ami nagyban megkönnyíti a munkánkat, mivel nem kell állandóan a telefonunk után nyúlkálnunk.

Lazarus

lazarus chrome

Valószínűleg mindenki járt már úgy, hogy perceken keresztül küzdött egy gigantikus űrlap kitöltésével, vagy egy komment javítgatásával, aztán amikor a "küldésre" kattintott, valami hiba történt, és eltűnt hosszú kínlódásának eredménye. Erre a problémára kínál megoldást a Lazarus azzal, hogy kitöltés közben folyamatosan menti az űrlapokon megadott információinkat, és, ha bármilyen okból nem sikerülne ezek elküldése, akkor pár kattintással visszaállíthatjuk azokat.

Bananatag

bananatag

Sokszor jól jönne, ha a Gmailből elküldött leveleinkről tudnánk, ki, mikor nyitotta meg, és rákattintott-e benne valamelyik linkre. A Bananatag az egyik legjobb megoldás erre a problémára: ingyenesen is elérhető, és egy átlátható, letisztult felületen keresztül követhetjük leveleink életútját a Küldés gombra kattintás után.

Gmail Snooze

gmail snooze

A Gmail Snooze pont úgy működik, mint az ébresztőóra szundi funkciója: segítségével egyszerűen eltüntethetjük postafiókunkból azokat a leveleket, melyekkel csak később szeretnénk foglalkozni, és ezt a későbbi időpontot be is állíthatjuk. Így megelőzhető, hogy az adott pillanatban igazán fontos levelek elkeveredjenek a csak később aktuálissá válók között.

Boomerang

boomerang gmail

Ha naponta viszonylag sok levelet küldünk el, és már képtelenek vagyunk fejben tartani, hogy kitől várunk ezekre választ, és kitől nem, akkor lehet igazán hasznos a Boomerang. Segítségével egyrészt ütemezhetjük a leveleink kiküldését jövőbeli időpontokra, másrészt pedig emlékeztetőket állíthatunk be arra az esetre, ha a megadott intervallumon belül nem érkezne rájuk válasz.

Ghostery

ghostery chrome

A neten szinte mindenhol találhatóak olyan tartalmak, melyek különböző módokon követik tevékenységünket: honnan böngészünk, mire kattintunk, mennyi ideig vagyunk az oldalon. A sor még hosszan folytatható, épp ezért lehet hasznos, ha mi mondhatjuk meg, hogy mit láthatnak tevékenységünkből mások. Erre hivatott a Ghostery, mellyel egyenként kiválaszthatjuk, hogy az adott oldalon melyik követési szkriptet engedjük futtatni, és melyiket nem.

Hover Zoom

hover zoom chrome

Fáraszt, hogy egy oldal tele van thumbnailekkel és neked mindegyikre rá kell kattintanod, hogy megnézd nagyban a képet? Akkor a Hover Zoomot neked találták ki, mert vele elég, ha a kép fölé viszed az egeret, máris betölti azt nagyban.

Rapportive

rapportive extension

Ez a kis kiegészítő a Gmail fiókunkba épül be, és képes összeszedni a különböző közösségi médiákból (LinkedIn, Facebook, Twitter, stb.) a legfontosabb infókat a levelezőpartnereinkről, hogy aztán a levelek megtekintésekor meg is jelenítse azokat az oldalsávban.

Természetesen ezúttal is várjuk a személyes kedvenceket kommentben!